DEȘEURI DIN CONSTRUCȚII

Ce faceți cu deșeurile din construcții sau cele provenite din reamenajarea/reabilitarea interioară a locuințelor sau apartamentelor – molozul, zidăria, faianța, cimentul, resturile de tâmplărie, soluții de lăcuit/vopsit/izolante etc? Există soluții legale pentru transportul și depozitarea acestora.

Cum trebuie să procedați:

Contactați Supercom la numărul 021 – 9654. Serviciul este contracost:

• În cazul în care produceți o cantitate mai mică de deșeuri – 10,80 lei/ sacul de 25 kg +TVA
• În cazul în care produceți o cantitate mai mare de deșeuri, cereți un container dedicat. În acest caz, plătiți la metru cub:
1 mc (0.6 tone) costă 259,40 lei +TVA
1 tonă costă 432,33 lei + TVA

Există o varietate de containere (4 mc, 7 mc, etc.) în funcție de necesitate. Este important să știți că în acest cost sunt incluse toate serviciile ce asigură depozitarea corespunzătoare a acestor deșeuri poluante. Iată detaliile:
1. Tarif colectare, transport și depozitare deșeuri din construcții (conform HCL S2 17/2023) – 152,33 lei/tonă + TVA
2. Tarif depozitare deșeuri (conform contract 135/2022 încheiat între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Municipiul București și Eco SUD S.A) – 200 lei/tonă + TVA                                                                                                    3. Contribuția la economia circulară (conform Anexei 2 la  OUG nr.196/2005) – 160 lei/tonă + TVA

• Vă recomandăm să nu alimentați afacerile ilegale,  apelând la diverși transportatori ilegali. Deșeurile din construcții sunt extrem de poluante și sfârșesc în aceleași locuri: pe spațiile verzi din sector sau din afara Bucureștiului, pe malurile de lacuri, în lacuri, etc. E util să știți că din cele 44 de tipuri de deșeuri din construcții și demolări, 16 sunt încadrate la deșeuri periculoase.

În sectorul 2 se monitorizează constant depozitarea sacilor cu deșeuri din construcții pe spațiul public. De altfel, în anul 2021 s-au triplat sancțiunile (comparativ cu 2020) și au fost confiscate autovehiculele transportatorilor ilegali. Vă reamintim că:
• Pentru depozitarea sacilor cu moloz pe spațiul public amenda este între 2.500 – 50.000 lei
Pentru cei care transporta ilegal moloz și resturi din construcții – pe lângă amendă, se confiscă și automobilul.

Bucureștenii care apelează la transportatori ilegali pot fi și ei amendați.